Äntligen lite båtsäsong

Jag vet inte vad ni tycker, men jag har verkligen längtat efter sommaren. Det känns lite som att vintrarna blir längre och längre, och de här stunderna av varmare väder är något som det absolut, inte alls, blir fler av. Det gäller ju att passa på med andra ord när tillfällena ges, och det har jag verkligen gjort i sommar. Dessutom kommer jag att fortsätta göra det så mycket jag kan, till dess att jag fullkomligen huttrar sönder i båten. Men ska man se till att man får det bästa av båtupplevelser så gäller det också att komma förberedd. Här är mina tre måste i båten!

Solskyddsfaktor
En av de viktigaste sakerna som hör sommaren till är solskyddsfaktor. Det är väldigt viktigt för att man inte ska bränna sig, och riskera att få större och mer omfattande skador i framtiden. Dessutom reflekterar vattnet mycket ljus, vilket betyder att solen tar extra mycket när man är på vattnet.

flytvästen

Bild: Marinaman.se

Flytväst
Det här är bara ett måste när man är ute med båten, för det är helt enkelt så att flytvästen är en billig och pålitlig livförsäkring. Jag vet att det är många som tror för mycket om sig själva, men det är viktigt att man tar till sig av det som finns att veta kring flytvästar och hur bra de fyller sin funktion. Utsätt er inte för onödiga risker.

Ät- och drickbart
Av egen erfarenhet så vet jag att man ofta blir ute på vattnet längre än vad man först har planerat. Och det är inte det enklaste som finns att svänga förbi en kiosk eller mataffär när man kör båt. Därför är det klokt att ta med sig mat och dryck på vattnet så att man kan ta när man behöver.

Kommentarer är avstängda