Inredning

Att ha inredning som intresse samtidigt som man har illrar är inte alltid den bästa kombinationen. Illrar är otroligt nyfikna djur och kan också vara väldigt vilda. Gardinerna kan vara väldigt roliga att klättra i och blomkrukorna kan både agera sandlåda och åka ner i golvet. Vissa löser detta genom att ha ett speciellt illerrum där illrarna bor eller att bara låta dem vistas i vissa rum i hemmet, men hemma hos oss är illrarna en del av familjen och det skulle kännas konstigt om de var portade från vissa rum, så man får helt enkelt se till att anpassa inredningen efter illrarna – och göra sitt bästa för att uppfostra illrarna till att inte hitta på för mycket bus.

Soffa

Soffan med kuddar och filt

Det gäller helt enkelt att vara lite smart. Istället för långa och klättervänliga gardiner så har vi till exempel rullgardiner i många fönster, och då menar jag alltså snygga rullgardiner (tunna som släpper igenom ljus) som man låter hänga ner i lagom gardinhöjd. Det går förstås bra med en vanlig gardinkappa, hissgardiner eller vad man vill, men jag gillar rullgardinerna eftersom man faktiskt enkelt kan dra ner dem när det är soligt, och då släpper de igenom ljus fast utan att blända och så slipper man den värsta värmen.

Jag gillar att hålla det ganska enkelt hemma och har inte så mycket sköra prydnadsföremål och sådant (och tur är väl det), och det jag är rädd om har jag i vitrinskåp så att illrarna inte kan komma åt det. Det går utmärkt att gilla inredning och illrar samtidigt, så länge man är beredd på att saker och ting inte alltid blir så som man planerat!

Kommentarer är avstängda