Om Hungryferrets.se

Välkommen till Hungryferrets!

Mitt namn är Maria och jag bor i Stockholm. Jag är föder upp illrar under namnet Hungryferrets, och det här är min kombinerade uppfödar- och privatblogg om livet med iller.

För rätt person är en iller det mest fantastiska sällskapsdjuret som finns, men det var just det där med rätt person. En tamiller har en livslängd på ungefär 6-10 år, och har man turen att slippa sjukdomar och dessutom ger sin iller bra förutsättningar i form av till exempel bra foder så har man en kamrat i många år framöver.

Det är med andra ord ett stort ansvar man tar på sig, och jag uppmanar alla att läsa på så mycket man bara kan om illrar innan man bestämmer sig för att skaffa en så att man vet vad som väntar. Jag svarar gladeligen på frågor om illrar och gör mitt bästa för att hjälpa dig som illerspekulant att ta reda på om du är rätt person!

Frågor att ställa sig när man funderar på att skaffa iller

  • Har du tid för en iller? En iller kräver lika mycket tid och uppmärksamhet som en hund.
  • Är du envis nog? Det krävs tid och envishet för att uppfostra en iller oavsett om det handlar om att lära den att gå på lådan eller att inte bitas.
  • Kan du leva med lite skit i hörnen? Många illrar blir aldrig helt rumsrena, det är fakta.
  • Har du tålamod nog? En iller i hemmet betyder att gardiner används som klätterträd, att blomkrukor flyger i golvet och att saker och ting mystiskt går sönder eller försvinner.
  • Kan du stå ut med att omgivningen drar sig undan? Alla uppskattar inte en iller, och det kan hända att bekanta slutar att hälsa på när de välkomnas av en fräsande och bitande iller.

Det här är några saker att tänka på, men det finns förstås också mycket mer som man måste väga in i sitt beslut. Jag har haft iller till och från sedan 1998 och för mig finns det inget bättre sällskapsdjur. I den här bloggen skriver jag både i rollen som illeruppfödare och som privatperson. Det är en blogg om lite allt möjligt, men det mesta handlar om illrar!