Om mig

mariaDen här bloggen handlar om min illeruppfödning som går under namnet Hungryferrets, men den handlar också om mig som privatperson och därför vill jag passa på att berätta vem jag är. Jag heter Maria och jag bor i Stockholm tillsammans med min familj som består av min man Jörgen och våra barn Simone och Martin samt ett gäng illrar. Jag har haft iller till och från sedan 1998 och man kan väl utan tvekan säga att det är mitt största intresse

Anledningen till att jag valde att börja föda upp illrar är därför att jag känner att jag vill hjälpa arten att utvecklas åt rätt håll. Tamillrar är idag ganska utsatta för hjärtfel och andra sjukdomar, och detta är en bidragande orsak till att medellivslängden tyvärr inte är så hög som den borde vara. Med hjälp av bra avelsdjur och en sund djurhållning så vill jag försöka få fram friskare illrar som lever längre.

Fodret är en stor del i detta då det är ett konkret exempel på något som vi människor kan påverka och som kan leda till sjukdom och för tidig död hos illrar, och det är på grund av mitt foderintresse som jag valde att döpa min uppfödning till Hungryferrets. Jag utfodrar mina illrar med en blandning av ett specialanpassat torrfoder för illrar och biologiskt anpassad rå föda (BARF) som är till exempel rå kyckling och annat som på ett bra sätt kan motsvara illerns naturliga föda, och jag är noga med att mina valpköpare lär sig om bra mat och dess påverkan på illrarna.

Förutom illrar så tycker jag om att träna och jag har också ett stort inredningsintresse. Eftersom det här är en kombinerad uppfödar- och privatblogg så handlar den inte bara om illrar utan det blir också en del mer personliga inlägg om min vardag (som i och för sig handlar mycket om illrar), mina tankar och funderingar och annat som jag vill dela med mig av. Jag hoppas att ni gillar den!

Vill du kontakta mig?

Är du intresserad av att köpa valp av mig eller vill du ställa en fråga? Du är varmt välkommen att kommentera här i bloggen eller att maila privat till maria@hungryferrets.se.