Träning

Om ni har läst sidan om mig så vet ni att jag tycker om att träna, men så har det inte alltid varit. Skolgymnastiken hörde inte till mina favoritlektioner och jag var väl inte direkt den som rörde på mig i onödan. För några år sedan så förändras min inställning till träning totalt, och sedan dess är jag en hyfsat aktiv människa som faktiskt inte bara tränar för att det är bra utan också finner glädje i träningen.

Det som förändrade min syn på träning var när min syster utmanade mig att ställa upp i en löptävling. Hon ville komma igång med sin träning och bestämde sig därför för att delta i ett lopp för att få motivation. Loppet var på fem kilometer och min syrra hade som mål ta att ta sig runt från start till mål och springa hela vägen. För en med dålig kondis är det ett stort mål, och det kräver att man verkligen tränar innan så att man kan uppnå det. Har man inget mål är det lätt att man ligger kvar i soffan istället.

Hon frågade mig om jag ville hänga på utmaningen och av någon anledning så bestämde jag mig för att säga ja. Jag visste att jag också skulle behöva få bättre flås och det kändes enklare när man var två och när det fanns ett tydligt och tidsbestämt mål. Det är ju enklare att bestämma att man ska träna i några månader än att man ska träna resten av livet.

Vi genomförde loppet båda två och uppnådde det mål vi hade satt, och efter det så fortsatte jag helt enkelt att träna för att det var så roligt. Så man kan säga att jag har min syster att tacka för att jag började träna!

Kommentarer är avstängda